Kayıt Sayfasına Hoşgeldiniz
Giriş Sayfasına Hoşgeldiniz
Şifrenizi mi unuttunuz?
Diyete başlamak istiyorum
5
Oca

Sağlıklı ve güzel bir vücuda kavuşmak için yaptığımız diyetlere nasıl başlayabiliriz. Gündüz diyete başlamaya karar verip akşam sonlandıranlardansanız bu yazımız tam size göre. Diyete başlamadan önce bilinmesi gereken önemli konulardan birisi, hangi yiyeceğin ne kadar kaloride olduğu ve kendi günlük kalori ihtiyacımız. Öncelikle bu bilgileri elimizde tutmamız gerekiyor başarılı bir diyet için. İşte başarılı ve sağlıklı bir diyet için püf noktalar…

Günde kaç kalori almalıyım?
Uzmanların önerdikleri genellikle her yarım kilo için 10 kaloridir. Bunun yanında günlük haretlerinize göre de, harcadığınız enerjiye göre de 400-700 kalori alabilirsiniz. Örnek verecek olursak; 70 kiloysanız, günlük kalori ihtiyacınız ortalama olarak 2100 kaloridir. Ve haftada ortalama olarak 1 kilo vermek istiyorsanız, günlük 500 kalorili beslenmeniz gerekir. Diyete yeni başlamışsanız günde 500 kalori kaybı vücudunuza zararlı gelebilir. Bunun yerine 250 kalori az yiyip, 250 kaloriyi de çeşitli egzersiz hareketleri yaparak yakarsanız daha kalıcı ve başarılı olursunuz.

Kilo vermek isterken günlük almam gereken ortalama yağ miktarı ne kadardır?
Diyet uzmanlarının yaptığı araştırmalara göre, günlük aldığınız kalorinin yaklaşık olarak %15′i yağlardan sağlanıyor. Yağsız yiyeceklerden tabiki uzak duracaksınız ancak tamamen kesmeyeceksiniz. Örneğin 2000 kalorilik bir diyet yapıyorsanız, günlük almanız gereken kalori 2000 ise bunun 60-70 gramı yağlardan gelebilir.

Karbonhidrat niçin egzersiz için de büyük önem taşır?
Karbonhidratlar vücudun kas gücünü artıran bir maddedir. Karbonhidratlar vücutta glikojen olarak depolanırlar. Günlük egzersiz hareketlerinizden sonra kas gelişiminizi güçlendirmek için vücudunuz glikoz ihtiyacı duyar. Bunu da karbonhidrat içeren besinleri tüketerek vücudunuza alabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse bir buçuk saatlik bir egzersiz sonrası, fırınlanmış patates, bir porsiyon meyve veya kepekli krakerler iyi birer seçim olabilir.

Kahvede bulunan kafein kemiklerimi zayıflatır mı?
Günlük kahve tüketiminiz aşırıya kaçmadığı sürece herhangi bir sorun yok. Ama çok fazla kahve tüketiyorsanız, yapılan araştırmalar, alınan fazla kafeinin kemikleri zayıflattığını da belirtiyorlar. Eğer kahve zevkinizden vazgeçmek istemiyorsanız, sütlü kahve içerek bir nebze de olsa bu sorunu çözmüş olabilirsiniz.

Yüksek tansiyon problemim yoksa tuza dikkat emmeme gerek var mı?
Bildiğiniz meşur üç zararlı maddeden birisi de tuzdur. Tuz, şeker ve undan herhangi bir hastalığınız olmasa da uzak durmaya, az kullanmaya çalışmalısınız.

Besleyici değerleri bakımından vücudum için en yararlı 5 sebze hangisi?
Yeşil sebzeler vücut için vazgeçilmez besinlerdir. Ispanak, havuç, brokoli, sarımsak ve tatlı patates vücudumuza hem direnç hem de sağlıklı olmasını sağlıyor. Bu besinleri ve diğer sebze türlerini düzenli olarak tüketmeye dikkat etmelisiniz.

Hangi yiyecekler kolestrolü düşürür?
Fasulye, soyalı besinler yani lif bakımından zengin besinler kolestrolü düşürmede önemli bir yere sahip. Eğer yüksek kolestrole sahipseniz kırmızı eti azaltmalı, yağlı süt ürünlerini tüketmeyi kesmelisiniz. Az yağ içeren bir diyet listesi oluşturmalısınız.

Günde 8 bardak su içmek neden önemli?
Su vücudun bir çok işlevinde baş rol oyuncusudur. Sindirimde, vücut ısısının ayarlanmasında etkili olan suyu günde belirli oranda tüketmeye dikkat etmelisiniz.

Etiketler:
Yazı Hakkında Hiç Yorum Yapılmamış
Çok Okunanlar
Son Yorumlar
çok saçma
benim sevgilim kova burcu aşırı kıskanç ve sadık. yalnızca onunla ilgilenmemi istiyor hatta bazen dısarı cıkmamı bile kısıtlıyor..
gerçekden de çoğu kovaların özellikleri aynı özelliği taşıyo .. ben gercekden imkansızı sectım eskı sevgılımın en yakın arkadaslarından birisi o .. tanıdıkca bağlandığım bırısı o . ben balık burcuyum ve özelliklerimin cogunu taşıyorum ve bu yuzden kendımı cok yıpratıyorum . gecen seneden beri arkadasız dostuz bazen bırlıkde hayaller kurduk bazen derdıme ortak oldu yardımcı oldu .. bazen espirili konusuyoruz karnımız ağrıyana kadar gülüyoruz .. ben bırlıkde olsak cevre ne der düşüncesiyle daha hiç acılamadım . bana değer verdiğini biliyorum ama ben mesaj atmasam atacagı yok zor gunlerımde atıyo bı tek . ona asık olmak istemıyorum ama hayatımda hep olmasını ıstıyorum onu etkılemek ıstıyorum bana sıkıntılarını anlatacagı beraber vakıt gecirebileceği dostu en yakın arkadası olmak ıstıyorum . aşk anlamında sevgılısı olmak ıstıyemem ama hayatımda olmasını istiyorum .
Zehra unutmaki bu erkekler yani başaklar en küçük bir yanlış hareketinde senden uzaklaşabilir.kendini fazla kaptırmışsın ve üzülerek söylüyorumki biraz da paranoya yapıyorsun gibime geldi.başak erkekleri çok ama çok zor maalesef.övünülecek yanı çok tabiki ama bu gerçek.sana ilgisi var olabilir.son bir adım daha at bakalım biyere davet et ya da bir hediye ver ona.bu işe yarayabilir.başka erkekler varken yüzüne bile bakmıyorsa seni kıskanıyor olabilir büyük ihtimalle.içinden sana kızıyor bile olabilir.bunu da dikkate almak gerek
Merhaba Tarık,teşekkür ederim yanıtın için.Biz aslında birkaç yıl oldu tanışalı,yani normal anlamda.Ama artık iyice abarttığımı,gereksiz şeyler düşündüğümü hissetmeye başladım.Zaten hiç bir arada olabileceğimiz durumlar olmuyor,olduğunda da etrafta başka erkekler oluyor iş için,o zaman da hepten uzak yüzüme bile bakmıyor,böyle yapması normal mi bilemiyorum.Ben başka erkeklerle pek samimi olmam,mecburi konuşurum.Konuşabileceğimiz ortam oluşmasına fırsat vermek istemiyor gibi,sanırım ben yanlış anladım ama içimden bir ses hep bişey var diyor,izlendiğimi hissediyorum ama konuşurken o kadar sıradan ki.Hafif makyaj yaparım,öyle kıyafetlerim açık değil ama itiraf etmek gerekirse çok dikkat ederim giyimime.Yakıştırırım,süslü denir mi tam olarak bilemem ama zevksiz bir dikkat çekici,aşırı bir giyim tarzım yok.Yani baksan hanımefendi bir kız denir ya,baştan aşağı takılarıyla herşeyi yakıştırmış özenmiş filan öyle bir tarzım var,titiz temizimdir.Bilmem belki itici geliyordur ona bu durum.Artık ben de yoruldum zaten,akıntıya kürek çektiğimi iyice hissetmeye başladım.Kısmet herşey..